Adela Helić u napadu (MN Press)
Adela Helić u napadu (MN Press)

Adela Helić zasijala u punom sjaju na povratničkom debiju: Prošlo je sedam godina, a kao juče da je bilo

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 10:00

Iskusna igračica Crvene zvezde sa 26 poena bila najzaslužnija za osvajanje prvog trofeja u sezoni

Da bi ekipa bila šampionska, koja god liga da je u pitanju, mora da ima kvalitetnog korektora. Crvena zvezda je prethodne sezone goruće pitanje rešila tek u januaru kada je dovela Dajanu Bošković, kasnije jednu od najzaslužnijih za osvajanje duple krune.

Ove godine čelnici kluba sa Marakane mnogo ranije su dogovorili saradnju sa igračicom kojoj će biti poverena ta važna uloga glavnog napadača. Odlučili su da vrate nekadašnju članicu crveno-belog tabora Adelu Helić.

Izabrane vesti

Iskusna odbojkašica koja je tokom prethodnih godina igrala u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj i Francuskoj, već na povratničkom debiju pokazala je da je spremna da se nosi sa velikim izazovima. Na njenim krilima Crvena zvezda je doletela do prvog trofeja u sezoni - u pitanju je pehar namenjen pobedniku Superkupa. Pobeda je upisana protiv Železničara 3:1, a Helićeva je bila centralna ličnost na Banjici sa 26 osvojenih poena.

"Nije moglo bolje da počne. Svi smo priželjkivali da bude ovako", priča za Mozzart Sport Adela Helić. "Odličan je osećaj, jer je mnogo bitno da se sezona otvori pobedom. A još lepše je kad ti taj prvi trijumf donese i pehar".

Vrlo brzo za Crvenu zvezdu počinje izuzetno naporan period, jer će igrati na tri fronta.

"Čeka nas mnogo utakmica - kvalifikacije za Ligu šampiona, osmina finala kupa, počinje domaća liga. Igraćemo svaki treći dan i zato je ova pobeda bitna kako bi nas sve motivisala. Žao mi je što smo izgubile treći set, ali možda i nije loše da i to osetimo da bismo znale da reagujemo i kada je teško. Neće sve sigurno tokom cele sezone ići samo glatko".

Poslednju utakmicu u crveno-belom timu, pre ove protiv Železničara, Adela je odigrala na kraju sezone 2014-2015.

"Ima sedam godina od toga, a kad stanem na teren, imam osećaj kao juče da je bilo. Naravno, kad pogledam unazad i prevrtim film, shvatim da se mnogo toga izdešavalo i da zaista jeste dugačak period od odlaska do sada. Super je osećaj biti ponovo tu. Imala sam veliku želju da, ako se vratim u Srbiju, odigram ponovo sezonu u Zvezdi. Nadam se da će sve ići po planu".

Iako su pobedile, znaju crveno-bele da će kako vreme bude odmicalo morati da podižu nivo igre jer su prepreke sve teže.

"Ovo je bio tek prvi meč. Naravno da je kod mene, a i kod svih ostalih devojaka, postojao motiv da se dokažemo i pokažemo. Treba još mnogo toga da se uradi, uvežba... Biće raznih protivnika, biće nekad teže protiv lakših rivala, znate da to obično tako bude. Idemo polako, treniramo, igramo, ne treba ni sa čim da žurimo. Već u sredu nas čeka osmina finala Kupa Srbije i treba da nastavimo sa pobedama".

Svi protivnici će pokušati da pomere Zvezdu sa trona, bilo da je u pitanju prvenstvo ili Kup Srbije.

"Branimo dva trofeja, ali ja pritisak ne osećam. Želim ove sezone samo da uživam u igri. To sam zacrtala", rekla je za kraj Adela Helić.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Železničar LajkovacAdela HelićRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara